Key Account Manager

Deltex zoekt een Key Account Manager die samen met ons Europa verovert

Key Account Manager 32-40 uur (m/v)

Als Key Account Manager bij Deltex ben jij direct betrokken bij het versterken van onze markt in Nederland en lever jij een belangrijke bijdrage aan de verdere uitbreiding naar Europa. Je verstaat de kunst om onze bedrijfsdoelen te vertalen naar concrete acties en resultaten. Bij ons krijg jij alle gelegenheid om je plannen en ideeën in de praktijk te brengen, uiteraard met onze gezamenlijke doelen als uitgangspunt.

Deltex is al 55 jaar een ambitieus bedrijf dat altijd openstaat voor innovatie en groei. Samenwerken betekent bij ons samen groeien. Wil jij jouw bijdrage leveren aan onze groei? Reageer dan vandaag nog op deze vacature!

Jouw werkzaamheden als Key Account Manager bij Deltex

Door jouw inzet en overtuigingskracht zorg jij als Key Accountmanager voor omzetgroei, winstgevendheid en continuïteit van onze Key accounts. Je richt je met name op de verkoop van onze kussens en dekbedden (zowel collectie als private label) aan grootwinkelbedrijven, winkelketens en hotellerie. Als het nodig is, ben je zo flexibel om andere accounts voor je rekening te nemen.

De volgende werkzaamheden behoren onder meer tot jouw functie:

 • Je benadert bestaande en potentiële klanten en zorgt voor een succesvolle afsluiting van orders, acties en meerjarige contracten.
 • Samen met ons stel jij de omzetdoelstellingen en targets vast. Vanuit daar stel je zelfstandig periodieke budgetten samen.
 • Je zorgt voor een gedegen analyse en rapportage. Verkoopcijfers, omzet per product/artikelgroep en andere analyses heb jij paraat.
 • Samen met de klant maak je jaarplannen en bedenk je marktgerichte acties in samenwerking met onze Product Manager. Deze voer je vervolgens ook uit.
 • Je volgt actief de marktontwikkelingen en concurrerende merken en deelt mee aan collectiebesprekingen. Je geeft input aan design en draagt de behoeften van klanten aan (de zogenaamde best- en badsellers)

Jouw team
Het salesteam binnen Deltex bestaat uit drie mensen (waaronder de directeur waaraan je rechtstreeks rapporteert) waar je regelmatig mee spart en overlegt. Je werkt daarnaast nauw samen met ons binnendienstteam; twee ervaren medewerkers. Jij levert jouw bijdrage in het soepel en efficiënt verlopen van deze samenwerking.

Deltex: bron van beter slapen.
Deltex produceert dekbedden en hoofdkussens en werkt samen met bekende merken, zoals Cinderella en Walra. Ook leveren we onze eigen huismerken, waaronder Deltex en Sanidor. Vanuit ons kantoor en onze fabriek in Delden bedienen wij klanten vanuit heel Nederland in alle soorten en maten. Ons doel: uitbreiding naar Europa en met name naar Duitsland en Frankrijk.

We zijn een professionele, nuchtere organisatie met familiair karakter. Dat betekent niet dat we ons overal mee bemoeien. Wel dat we graag betrokken zijn bij wat er in ons bedrijf speelt, dat de lijnen bij ons kort zijn en dat we onze medewerkers graag helpen groeien.

Wat breng jij mee?
Uiteraard ben jij als Key Account Manager communicatief sterk. Je bent ambitieus, pro actief, hebt een drive om te winnen en gaat er vol voor. Wij zoeken niet iemand die in zijn eentje puur voor de winst gaat. Daarvoor zijn wij te veel gefocust op kwaliteit, kennis en samenwerking. Wij willen een plezierige, gedreven collega die er samen met ons bestaande team voor zorgt dat onze klanten nog beter gaan slapen en dat ons bedrijf op een gezonde manier groeit.

Wij verwachten van jou ook:

 • dat we je kunnen loslaten; je eigen accounts willen we met een gerust hart aan jou over kunnen laten. Zelfstandig werken is dus geen enkel probleem voor jou.
 • ideeën! Ideeën voor vernieuwingen, verbeteringen en alles wat zorgt dat we prettiger (samen)werken, onze klanten nog meer tevreden kunnen maken en onze doelen kunnen realiseren.
 • dat je minimaal één keer per week in Delden bent omdat we de betrokkenheid met je collega’s, de sfeer en onze bedrijfsactiviteiten belangrijk vinden voor ons gewenste succes.

Jij beschikt bovendien over:

 • een hbo-diploma bij voorkeur in een bedrijfsmatige of commerciële richting
 • commerciële werkervaring in een internationale productie-omgeving
 • uitstekende mondeling en schriftelijke taalvaardigheid in Engels (Duits en Frans is mooi meegenomen)
 • ervaring in de textielbranche

Wat kun jij van ons verwachten?
Een goed salaris, auto van de zaak, laptop en mobiele telefoon hoort uiteraard bij deze functie.

Daarnaast mag jij van ons verwachten:

 • bonusregeling die we samen met jou afstemmen
 • zomerbbq en kerstdiner
 • een actieve personeelsvereniging die ons met regelmaat verrast op leuke uitjes
 • het gemeenschappelijk vieren van al onze verjaardagen op onze speciale verjaardagsdag

Reageer vandaag nog!
Werken bij Deltex betekent werken in een bedrijf waar de lijnen kort zijn, de lat hoogt ligt en de puntjes samen op de i worden gezet. Ben jij er zeker van dat jij alles voor deze functie in huis hebt en wil je er vol voor gaan? Mail dan je cv en motivatie aan vacature@deltex.nl. Een online persoonlijkheidstest en een assessment kan onderdeel zijn van onze procedure.

Wil je meer weten over onze organisatie of heb je specifieke vragen omtrent de functie? Bel of mail dan met Anouk Blanke, HR Adviseur e: a.blanke@deltex.nl of t: 074 3762114.

“Wij zijn niet op zoek naar mensen die hun werk leuk vinden. Wij zijn op zoek naar mensen die net als wij van hun werk houden!”

Beter slapen doe je met de producten van Deltex.