De fijnste dekbedden en hoofdkussens

Beter slapen begint bij ons. Voor iedereen. Ons assortiment biedt altijd een oplossing op maat. Voor elke slaapwens en in elke prijsklasse.

Van topmerken als Eastlands en De Tesselaer tot private labels, die aan ons worden toevertrouwd: wij staan garant voor de beste kwaliteit. Nu en straks, want innovatie zit ons in het bloed. Net als liefde voor het vak.

Bron van beter slapen, dat zijn we al bijna 60 jaar.

Producten deltex
MASTERPHOTO 586 A2656 bewerkt

De slaap vatten is onze uitdaging

Met een wakkere blik ziet de wereld er beter uit. Daarin schuilt onze motivatie. Wij mogen elke dag werken aan een basisbehoefte van de mens. De slaap vatten? Laat dat maar aan ons over. Met verantwoorde natural fibres, zoals zuivere scheerwol, bamboe en katoen. Voor puur natuur slapen. Of met hoogwaardige man-made fibres, zoals comfortbolletjes, samengestelde blends, Ultrolite of Airolite vezel. Stuk voor stuk gemaakt om zich naar iedere slaper te voegen.

Dekbed opschudden

Slaapcomfort van dichtbij

Met onze dekbedden en hoofdkussens kies je voor een ambachtelijk product van Nederlandse bodem. Vrijwel alles wordt in eigen huis gemaakt, door gedreven vakmensen. Het state of the art- machinepark in ons productiebedrijf in Delden hebben we deels zelf ontworpen. Zo zijn we tot in detail toegerust om maatwerk te leveren.

Door het optimale samenspel tussen mens en machine kunnen medewerkers zich volledig focussen op het resultaat. Ondertussen kleurt ons doen en laten steeds groener. We kiezen steeds vaker voor grondstoffen gemaakt van gerecyclede componenten. In ons vakgebied lopen we voorop in circulariteit: het streven naar een wereld zonder afval. We werken zo dat gebruikte materialen hun waarde behouden.

Een wakker familiebedrijf

Op de plek waar ooit de gebroeders Extercatte hun eerste naaimachine lieten snorren staat nu een geavanceerd productiebedrijf. Met Erick en Monique de Wolf-Extercatte al meer dan twintig jaar aan het roer. Bouwend op de handelsgeest en het improvisatievermogen van de grondleggers zijn we uitgegroeid tot wat we nu zijn: één van de grootste spelers in de Nederlandse markt. De oprichters gingen uit van hun eigen kracht en dat zijn we blijven doen. Onze klanten kennen ons nog steeds als energiek en betrouwbaar. We koesteren het familiekarakter van ons bedrijf, omdat wij geloven dat kwaliteit mensenwerk is.

Altijd in beweging voor jouw slaap

Geen bed zo buitengewoon of wij hebben er een oplossing voor. We leveren aan grootwinkelbedrijven, online-retail, slaapspeciaalzaken en projectmarkten. Voor de institutionele markt, zoals ziekenhuizen en verpleeghuizen, produceren we hoogwaardige, kookwasbare medische dekbedden en kussens. Ons productieproces is flexibel en afgestemd op zowel grote als kleine series. Zo kunnen we snel en soepel schakelen. Van oudsher zijn we groot in service, scherp op trends en gefocust op innovatie. Want slapen is ook vooruitzien.

Onze toekomst rust op traditie

We zijn eigenzinnig uit overtuiging. Toen de textielindustrie op grote schaal koos voor productie in het buitenland handhaafden wij ons eigen productieproces in Delden. Daardoor behielden we onze onafhankelijkheid. Terwijl we door strategische allianties met partners in Azië toch maximaal flexibel bleven. Zo werden we voorloper in wat nu een nieuwe Twentse maakindustrie is geworden. Daar zijn we trots op. Door vakmanschap te combineren met technologie geven we de textieltraditie in de regio een duurzame toekomst.

Onze producten zijn uitgerust met de beste vulmaterialen

Ons assortiment dekbedden en hoofdkussens wordt geproduceerd met de beste vulmaterialen. Natural fibers of man-made fibers; het is allemaal beschikbaar. Vullingen zo zacht als dons, maar ook vullingen met een effectieve werking tegen huisstofmijt en bacteriën. Sommige vulmaterialen komen nog beter tot hun recht door ze te mixen met elkaar. Dan ontstaat het beste uit twee of zelfs nog meer werelden.

Ook de tijk is altijd weloverwogen. Wij verwerken wel 10 verschillende soorten katoen. Deze katoen wordt geteeld en verwerkt via de duurzame BCI-methode. Katoendraden kunnen ook gemengd worden met draden van polyester. Dat resulteert in een stevig doek dat ook veelvuldig op hoge temperaturen is te wassen en te drogen. Voor een superzacht dekbed verwerken we licht opgeruwde microfiber, welke ook beschikbaar is in een gerecyclede variant.

We weten wat we doen!

Certificering

Meer weten over dit oerhollandse productiebedrijf?

Neem contact op